söndag 5 september 2010

Hur kan man skapa bra förutsättningar för studiegrupper?

Glädjande har flera studenter börjat försöka få till studiegrupper. Det finns många verktyg som kan hjälpa till att få en studiegrupp att fungera bättre. Ett verktyg är ju att ni träffas fysiskt, vilket är mycket uppskattat. Men tänk att det också finns mycket teknik som kan underlätta för er att träffas och prata, där avstånd och möjligheter att vara ta sig tid för möte kanske inte är ett hinder.

Skype tex. är ypperligt att använda för att prata med varandra, och man kan köra konferenssamtal med flera inkopplade samtidigt. Ni kan arbeta med gemensamma dokument i tex. Google Documents. Eftersom man delar dokument i tex. Google Docs så kan man arbeta samtidigt med ett dokument, dvs perfekt för samarbete.

Här är en länk som tar upp 15 st program för samverkan :http://sixrevisions.com/tools/15-free-tools-for-web-based-collaboration/
här finns det mer ännu program:
http://crazeegeekchick.com/blog/27-free-must-have-online-collaboration-tools/

Tänk på att genom att använda denna typ av teknik för samverkan så lär ni er också utmaningarna dessa program ger för en arkivarie i en myndighet.


//Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

För att kommentera i denna blogg måste du ha ett Google-konto. Dvs du kan inte vara anonym. Reglerna är enkla, dvs du får kommentera, men!!! om du använder ett ovårdat språk så kommer kommentaren tas bort. Brottslighet tillåts inte.